Glutenfria halloweenkakor med marsipanfyllning

Ingredienser:

  • 200 gr smör- kylskåpskallt
  • 5 dl glutenfri finmix
  • 1 dl strösocker
  • ca 75 gr marsipan
  • mandelflarn
  • röd hushållsfärg
  • hushållsfärg t naglarna ( mandelflarnen)

Hacka smöret i småbitar. Mixa socker och strösocker. Blanda ner mixen. Ställ smeten i kylskåpet några minuter så den är kall, det blir lättare att bearbeta då. Degen ska precis hålla ihop.

kladda på deg runt om varje liten marsipanrulle. Låt gärna liten stump sticka ut på den del som inte ska ha nagel ( mandelflarn)- så kan man göra den till blodåderstump.

Grädda 8 minuter mitt i ugnen, 175 grader.

Låt kakorna svalna. Ta ut dem och måla naglar och blodåderstumpar.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*