Taels Kimchi Gryta

  • Högrev, 1kg med mycket insprängt fett.
  • Potatisar, 10 stora ekologiska av den fasta sorten som inte kokar sönder.
  • Jordärtskockor, 5 stora.
  • Ingefära, 6 tunna skivor ca 1mm.
  • Oxbuljong, 1 tärning.
  • Gul lök, 2 st.
  • Kimchi, 3dl (Se separat recept…)
  • Tjocka risnudlar, 1pkt.
  • Sesamolja, 5msk.
  • Färsk koriander, ett knippe.
  • Tofu, 500g. Den hårda sorten. Inte den japanska lösa / mjuka.
  • 5dl vatten + 1 kastrull vatten till risnudlarna.

Skiva högreven i tunna skivor.
Gör 3x3cm kuber av tofun.
Skär potatisen och jordärtskockorna i centimetertjocka skivor.

Värm en gryta, gärna emaljerad. Häll i sesamoljan och bryn köttskivorna så att de får färg och släpper fett. Sänk värmen, lägg i gula löken och låt den ligga tills den blivit mjuk och genomskinlig utan att få färg.

Häll i 5dl vatten, lägg i oxbuljong, ingefäran, jordärtskockorna och potatisen.
Lägg i Kimchin och låt sjuda länge, gärna 2 – 3 timmar.

Medan grytan sjuder, hacka upp koriandern och lägg i en skål.

Koka risnudlarna, när de är klara spolas de av med kallt vatten, sedan ner i grytan. Sänk grytan till svagaste värmen och vänd ner tofun. Låt ligga tills allt är genomvarmt.

Servera och njut, perfekt en kall dag när man varit utomhus och känner sig frusen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*