Detta recept räcker till 3 vuxna
- 500g Krav/Ekologiskt nötkött
- Purjolök, den vita delen
- 2 stora vitlöksklyftor
- 1 st grön paprika
- Shaoxing vin
- Ostronsås
- 1 gul lök
- Zhenjiang (Chingkiang) vinäger
- Sesamolja
- Rapsolja (eller gärna jordnötsolja)
- Rensa paprikan från kärnor och allt vitt inuti.
- Skär små kvadrater ca 1 x 1 cm av paprikan.
- Hetta upp Sesamolja och rapsolja i en stekpanna med höga kanter eller en wok.
- Skala och hacka vitlöksklyftorna
- Fräs paprikan mjuk.
- Sänk till medelvärme
- Lägg vitlöken i pannan.
- Strimla nötköttet i tunna strimlor
- Lägg nötköttet i pannan
- När köttet fått färg – häll på 2 delar shaoxingvin och 1 del Zhenjiang vinäger så att köttet och grönsakerna precis täcks
- Strimla purjolöken på längden i riktigt tunna strimlor
- Skär löken i halvor och sedan i 6 bitar, tryck isär lökbitarna så att de delas.
- Lägg i purjolöken och gul löken
- Häll på lite vatten så att ingredienserna täcks till lite mer än hälften.
- “Dutta” ostronsås jämnt över stekpannan.
- Låt småputtra/sjuda och rör om då och då.