Hannas Cheesecake med citronsås

  • 10 st glutenfria Digestive kex
  • 100 gr smält smör

Första lagret:

  • 400 gr Philiadelhiaost
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 10-15 frysta eller färska hallon

Översta lagret:

  •  4dl creme fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker

Citronsås:

  • 3-4 msk pressad citron
  • 3/4 dl vatten
  • 1 äggula
  • 1 tsk maizenamjöl
  • 1,5 dl socker

Botten:

Smula sönder 10 stycken Digestive kex och blanda ner 100g smält smör. Fördela i ett pajskal (sockerkaksform) med löstagbar botten. Grädda 5 – 10 minuter i 200°C. Ställ åt sidan.

Första lagret:

Sätt ugnen på 180°C. Kör i matberedare Philadelphiaosten i kuber med ägg, dl socker. 10-15 frysta eller färska hallon. Kör till en röra, häll röran över kexbottnen. Grädda ca 35 minuter eller tills den lyfter en aning i kanterna / mitten. Låt kallna.

Andra lagret:

Blanda Creme fraiche med vaniljsocker, florsocker, bred ut på den helt kalla kakan. In i ugnen 6-7 minuter så att det hela stelnar något lite.

Citronsås:

Använd en liten rostfri kastrull.  Häll i alla ingredienser till såsen och blanda. Sjud upp försiktigt så att den tjocknar lite. Rör hela tiden.

Servera med sås omkring och garnera med knappt tinade björnbär, hallon eller färsk frukt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*