- 10 st glutenfria Digestive kex
- 100 gr smält smör
Första lagret:
- 400 gr Philiadelhiaost
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- 10-15 frysta eller färska hallon
Översta lagret:
- 4dl creme fraiche
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl florsocker
Citronsås:
- 3-4 msk pressad citron
- 3/4 dl vatten
- 1 äggula
- 1 tsk maizenamjöl
- 1,5 dl socker
Botten:
Smula sönder 10 stycken Digestive kex och blanda ner 100g smält smör. Fördela i ett pajskal (sockerkaksform) med löstagbar botten. Grädda 5 – 10 minuter i 200°C. Ställ åt sidan.
Första lagret:
Sätt ugnen på 180°C. Kör i matberedare Philadelphiaosten i kuber med ägg, dl socker. 10-15 frysta eller färska hallon. Kör till en röra, häll röran över kexbottnen. Grädda ca 35 minuter eller tills den lyfter en aning i kanterna / mitten. Låt kallna.
Andra lagret:
Blanda Creme fraiche med vaniljsocker, florsocker, bred ut på den helt kalla kakan. In i ugnen 6-7 minuter så att det hela stelnar något lite.
Citronsås:
Använd en liten rostfri kastrull. Häll i alla ingredienser till såsen och blanda. Sjud upp försiktigt så att den tjocknar lite. Rör hela tiden.
Servera med sås omkring och garnera med knappt tinade björnbär, hallon eller färsk frukt