Jag fick ett recept av mamma, som hade fått från radion. Nu har jag gjort om det för att bli ännu godare! Mycket godare än vanliga pannkakor!
6-7 pannkakor
- 3 dl filmjölk
- ca 80 gr havregryn (ca 2.2 dl)
Rör ihop detta, täck med plastfolie och ställ i kylskåpet över natten.
- 50 gr smält smör
- 30 gr glutenfri mix (ca 0.5 dl)
- 1 struken tsk bakpulver
- 1 struken sked bikarbonat
- 1 msk rårörsocker
- 1/2- 1 tsk vanlijsocker
- 2 ägg
- 100 gr blåbär ( eller efter smak)
- smält smör/olja till stekning
- lönnsirap till servering
Dagen därpå
Blanda ihop glutenfri mix, bakpulver, bikarbonat, socker och vanlijsocker och salt i en skål.
Vispa sönder ägget med en gaffel och blanda med det smälta smöret.
Ta fram havreblandningen. Rör noga ihop ägg/smöret med havreblandningen. Rör sedan ned mjölmixen till en tjockflytande deg. Om degen känns för tjock- tillsätt en aning mjölk. Degen ska vara så tjock att man stryker ut med en sked i stekpannan.
Låt degen stå & vila 5-8 min. Precis före stekning rör ned ca 100 gr blåbär försiktigt i smeten.
Stek 0.5 dl av smeten per pannkaka i smör/olja. Dessa pannkakor blir mindre och tjockare än vanliga.
Servera med lönnsirap.