Crossover falukorv med surkål

  • 1 falukorv
  • ca 200 gr surkål
  • 1 gulllök
  • ca 10 st skivor ost, dela skivorna på hälften
  • 1 pkt brysselkål- ca 300 gr
  •  3 dl creme fraiche
  • 1 tsk fransk Dijonsenap
  • 1 vitlökskyfta
  • 3 msk vitvinsvinäger eller vitt vin
  • 1 msk kummin
  • Serveras med kokt potatis

Skala och börja koka potatisen. Skär jack i falukorven. Lägg korven i en ugnsfast form utmed kanterna. Lägg ner lökbitar & 1/2 ostskiva i varje “jack”. Dela brysselkålen och skär bort det fula. Lägg brysselkålen i mitten av ugnsfasta formen. Hacka vitlöken och sprid ut över brysselkålen.

Ställ in formen i ugnen på 175 grader tills korven fått lite färg och löken börjat bli genomskinlig. Blanda senap, creme fraiche, vinäger och kummin. Häll blandningen över kroven och brysselkålen. Låt den grädda i ugnen ytterligare 8-12 min.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*