- 2 gullök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 liten purjolök
- 1 falukorv – skuren i lagom stora bitar ( bitarnas storlek är en smaksak!)
- 1 grön paprika
- 1/3 påse tacokrydda
- 1 msk oregano
- 1 msk paprikapulver
- 2 burkar krossade tomater
- 1/2 grönsaksbuljong
- 1 dl creme fraiche
- ris
- olivolja att steka i
Finhacka vitlöken. Skär gullöken och gröna paprikan i ganska små bitar, ca 0,5 cm *0,5 cm. Stek dem i traktörpanna eller stor stekpanna med olivoljan. När löken är genomskinlig opch paprikan fått lite stekyta- lägg i falukorvsbitarna. Rör om. Krydda- rör om. låt korven få stekyta. Häll sedan på de krossade tomaterna och creme fraiche. Lägg i buljongen och rör om. Låt grytan puttra minst 45 min. Koka riset. MUMS! 🙂