- 2 brk Cocosmjölk (Inte blue dragon, undvik alltid blue dragon)
- 1 stor knöl Ingefära
- 5st Kycklingfiler
- “Baby eggplants” (gröna runda stora som mindre tomater).
- 2 “pinnar” citrongräs
- 1 kub kycklingbuljong
- 2 små pkt Sugarsnaps (ca 200g / st) Välj de utan svarta prickar.
- 3 msk Fisksås
- Holy basil- två kvistar
- matolja- helst jordnötsolja om du har
- färsk koriander- försök välja knippe och inte kruka
- ris- klibbigt ej förkokt.
Skölj och skär ingefäran i tunna skivor. Skär citrongräset i korta stavar, ca 2 cm styck. dunka citrongräset i mortel eller baksidan av kniven, så att bladen börjar dela sig lite. Skär upp eggplants i klyftor, 1/4delar. värm upp en kastrull, häll i olja så det täcker botten. Fräs citrongräs, ingefära i oljan. Innan de fått färg, lägg i kyckling och häll på fisksås. Låt fräsa tills kyckling fått lite yta. Häll på cocosmjölk, buljong och lägg i basilkakvistarna och eggplants. Sätt på riset för kokning. Skölj och skär sugarsnaps på snett på längden. Ta bort ev bruna ändar. När riset har 10 minuter kvar- lägg i sugar snaps och låt dem koka. Servera i skålar med ris bredvid. dekorera gärna med färsk skuren koriander.
GOTT!