Barnvänlig Tom Kha Gai

  • 2 brk Cocosmjölk (Inte blue dragon, undvik alltid blue dragon)
  • 1 stor knöl Ingefära
  • 5st Kycklingfiler
  • “Baby eggplants” (gröna runda stora som mindre tomater).
  • 2 “pinnar” citrongräs
  • 1 kub kycklingbuljong
  • 2 små pkt Sugarsnaps (ca 200g / st) Välj de utan svarta prickar.
  • 3 msk Fisksås
  • Holy basil- två kvistar
  • matolja- helst jordnötsolja om du har
  • färsk koriander- försök välja knippe och inte kruka
  • ris- klibbigt ej förkokt.
Skölj och skär ingefäran i tunna skivor.  Skär citrongräset i korta stavar, ca 2 cm styck. dunka citrongräset i mortel eller baksidan av kniven, så att bladen börjar dela sig lite.  Skär upp eggplants i klyftor, 1/4delar. värm upp en kastrull, häll i olja så det täcker botten. Fräs citrongräs, ingefära i oljan. Innan de fått färg, lägg i kyckling och häll på fisksås. Låt fräsa tills kyckling fått lite yta. Häll på cocosmjölk, buljong och lägg i basilkakvistarna och eggplants. Sätt på riset för kokning.  Skölj och skär sugarsnaps på snett på längden. Ta bort ev bruna ändar. När riset har 10 minuter kvar- lägg i sugar snaps och låt dem koka. Servera i skålar med ris bredvid. dekorera gärna med färsk skuren koriander.

GOTT!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*