Julias farmors smakrika olivbröd från Cypern

  • 3 dl naturell yoghurt
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 10 -16 dl glutenfri mix
  • 30 – 40 svarta oliver med kärnor

Blanda och ljumma yoghurt och vatten. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt olivolja och salt. Tillsätt mjölet, spar lite till utbakningen.  Arbeta ihop till en blank och kladdig deg.

Jäs degen övertäckt i 30 minuter. Arbeta in de hela oliverna och forma till 4 tekaketjocka platta bröd. Jäs övertäck i ytterligare 20 – 30 minuter.

Grädda bröden i 15 minuter, 225°. Ät brödet som brytbröd med fårost och kanske en stor bifftomat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*