Glutenfria pepparkakor

Pepparkakskrydda:
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
1/2 msk hel kardemumma (eller färdig malen)
1/2 msk mald kryddnejlika

 

  • 200gr smör
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl ljus sirap
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 2 tsk bikarbonat
  • 9 dl mix, finax röd
  • 1 dl vatten

Stek kryddorna i smöret- inte så det bränns. Ta bort kastrullen när bubblat någon minut.

Blanda socker,bikarbonat & farinsocker.

häll över smörblandningen. Tillsätt fiberhusk, ägg. Blanda. Tillsätt vatten och hälften av mix. Blanda. Tillsätt testen av mix. Ställ in i kylskåp 1-2 dygn.