Det här recepetet gillar våra barn- de äter även rotsakerna:)
Blanda och koka upp i en kastrull:
- 4 dl matlagningsgrädde
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 fiskbuljongtärning
- 1/2 liter vatten
- 1/2 tsk garam masala
- 2 tsk paprika
- 1 tsk spiskummin
- 1,5 pressad citron
- två kvistar basilika- hela så de är lätt att plocka ur
- Om du vill ha lite starkare- 0.5 tsk cayennepeppar
I en traktörpanna:
- 1 gul lök- hacka och fräs i olja utan att den tar färg. Tillsätt:
- 2 riven morot
- 2 rivna palsternackor
- 1 bit riven rotselleri
Låt rostakerna fräsa på medelvärme en stund så de får lite färg och blir mjuka. När de fått färg, tillsätt:
- 2 tomater -finhackade. Låt fräsa ytterligare någon minut. Häll över såsen över grönsakerna och sjud 5 min. Lägg på fisken och sjud tills fisken är klar. Tänk på att fisk fortsätter att koagulera efter du stängt av- så låt inte fisken koka sig smulig. Servera med ris.