Fisk med citron och rotsakssås

Det här recepetet gillar våra barn- de äter även rotsakerna:)

Blanda och koka upp i en kastrull:

  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1/2 liter vatten
  • 1/2 tsk garam masala
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1,5 pressad citron
  • två kvistar basilika- hela så de är lätt att plocka ur
  • Om du vill ha lite starkare- 0.5 tsk cayennepeppar

I en traktörpanna:

  • 1 gul lök- hacka och fräs i olja utan att den tar färg. Tillsätt:
  • 2 riven morot
  • 2 rivna palsternackor
  • 1 bit riven rotselleri

Låt rostakerna fräsa på medelvärme en stund så de får lite färg och blir mjuka. När de fått färg, tillsätt:

  • 2 tomater -finhackade. Låt fräsa ytterligare någon minut. Häll över såsen över grönsakerna och sjud 5 min. Lägg på fisken och sjud tills fisken är klar. Tänk på att fisk fortsätter att koagulera efter du stängt av- så låt inte fisken koka sig smulig. Servera med ris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*