Evas glutenfria dadelbröd

  • 2 dl torkade och hackade dadlar
  • 2 dl fil
  • 3 dl vatten
  • 25 gr jäst
  • 1 msk honung
  • 2 msk fiberhusk
  • 1/2 msk pofiber
  • 1,5 dl quinoaflingor
  • 1 dl bovetemjöl
  • 3 dl grovmix
  • 1/2 tsk salt

Ugn: 190 grader.

Värm vatten till lite mer än fingervarmt. Häll i filen. Om filen inte kyler ner tillräckligt, låt svalna lite. Smula ner jästen och blanda ut alla klumpar. Tillsätt honung, dadlar och fiberhusken. Låt stå i 10 minuter så att tjocknar.Blanda de torra varorna – pofiber, quinoaflingor, bovetemjöl, grovmix och salt.

Blanda ner de torra varorna i vätskan- knåda inte.  Låt jäsa 45 minuter under en handduk så degen håller sig varm.

Lägg ner i en brödform ( ströad om inte är teflon eller liknande). Grädda i ca 40-50 minuter. Testa med en sticka eller något annat- ta ut när inte degen fastnar längre. Låt svalna innan du skär upp brödet.