Choklad & Pepparkaksfudge

  • 3dl grädde
  • 100g  smör
  • 5dl socker
  • 250g mörk blockchoklad
  • ca 6 medelstora pepparkakor

Lägg pepparkakorna i en mortel och slula sönder dem fint.
Blanda smör, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka sakta medan du rör om i ca 10 minuter eller tills smeten börjar bli trög.  Ta bort kastrullen från värmen. Hacka chokladen  och låt den smälta ner i kastrullen. Häll i pepparkakskrosset, ställ tillbaka på svagvärme och blanda. Smeten ska nu vara så trög att den går att forma på ett smörpapper utan att den rinner ut. Forma till en tjock kaka. Ställ svalt på plåt, gärna utomhus på balkongen så att den svalnar och stelnar ordentligt. Skär sedan upp i lagom stora bitar med en kniv.

Choklad & Pepparkaks Fudge

Choklad & Pepparkaks Fudge