Glutenfri äppelkaka med “kolakänsla”

Den här kakan fick vi när vi skulle fira 38årsdagen i Stureby- den här är dock lite omgjord:)

50 gr smör
1,5 dl socker
1 ägg

1,5 dl glutenfri finmix
0,5 dl finhackad mandel ( gärna hackad i matberedare- för att få “fint” mandelmjöl)
1 tsk bakpulver
3 smakrika äpplen- skalade och skurna i tunna skivor
socker och kanel att strö över

175 grader ugn ca 35 min

Blanda mix, bakpulver och mandel. Vispa smör och socker pösigt och vitt. Rör ner ägget och rör ytterligare en stund( obs- vispa ej) Blanda ner mix, mandeln och bakpulvret. Smörj en pajform väl och häll i degen. Lägg i äpplena.  Strö sedan lite kanel och socker över.

Denna kaka är godast om den får lite “knaprig” kant- så blir inte nervös om den känns lite hård:)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*