Räcker till liten familj eller 3 vuxna
- 1 pkt tärnad bacon ( 225 gr ca)
- 1 pkt haloumi, skärs i ca 8 skivor
- 1 pkt frusna sockerärtor ( el färska!), ca 250 gr
- 1 dl ärtor
- 3 msk oregano- mängd minskas om man har nyöppnad burk eller paket
- 3 dl torrt vitt vin- ska inte vara oljigt eller “ekigt”
- 2 dl creme fraiche
- 3 tsk vitpeppar (denna mängd beror också på hur stark pepparn är)
- 7 stora potatisar
- bröd
Stek bacon. Krydda bacon med oregano och vitpeppar. Medan bacon steker, skala potatisen och skär den i kyftor. Koka potatisen. Stek haloumiskivorna på svag värme i egen stekpanna- gärna en med ränder. (Värme 3 av 7 räcker för vår spis- vänd haloumin när fått ränder) När bacon har fått stekyta- häll på vinet och creme fraiche. Häll i sockerärtorna, men spara ärtorna tills potatisen nästan är klar. Servera med pitabröd eller ngt annat gott bröd att doppa i såsen:)